Mala som chuť dodať trochu života do
dnešného varenia. Už dlhšie na mňa z police vystrkuje rožky útla knižka od pani Anny Hýžovej Škola
živé stravy. Našla som v nej pár šikovných receptov, ktoré sa dajú
zvládnuť aj s bežne dostupnými prísadami a bez sušičky. Hurá, môžem začať
experimentovať. A takto to dnes dopadlo - voilá, paštéta zo slnečnicových
semienok:
Je výborná na čerstvej zelenine a pri večeri sa po nej len tak zaprášilo. Potrebujete akurát slnečnicové semienka, ktoré necháte 12 hodín namočené vo vode, následne prepláchnete, ďalej citrónovú šťavu, jarnú cibuľku, petržlen, sójovú omáčku Tamari a kayenské korenie (chilli). Slnečnicové semienka rozmixujete, pridáte zvyšné prísady, ešte domixujete a hotovka. Dobrú chuť.
A zajtra sa teším na
cibuľové krekry... ľanové semienka sa už kúpu vo vode. J
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára