utorok 27. januára 2015

Keď kuchyňa ožije

Mala som chuť dodať trochu života do dnešného varenia. Už dlhšie na mňa z police vystrkuje rožky útla knižka od pani Anny Hýžovej Škola živé stravy. Našla som v nej pár šikovných receptov, ktoré sa dajú zvládnuť aj s bežne dostupnými prísadami a bez sušičky. Hurá, môžem začať experimentovať. A takto to dnes dopadlo - voilá, paštéta zo slnečnicových semienok:


Je výborná na čerstvej zelenine a pri večeri sa po nej len tak zaprášilo. Potrebujete akurát slnečnicové semienka, ktoré necháte 12 hodín namočené vo vode, následne prepláchnete, ďalej citrónovú šťavu, jarnú cibuľku, petržlen, sójovú omáčku Tamari a kayenské korenie (chilli). Slnečnicové semienka rozmixujete, pridáte zvyšné prísady, ešte domixujete a hotovka. Dobrú chuť.

A zajtra sa teším na cibuľové krekry... ľanové semienka sa už kúpu vo vode. J

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára